Hoe implementeer je Levelwerk op school?

Jan Kuipers en Sherrill Woldberg, de trainers van Levelwerk

Misschien overweeg je om te starten met Levelwerk. Of heb je Levelwerk aangeschaft en vraag je je af hoe je de kinderen het beste begeleidt. We helpen je graag op weg om Levelwerk op school te implementeren.

Levelwerk is een compleet pakket

Levelwerk wordt inmiddels op heel veel scholen in Nederland gebruikt om een passend aanbod te bieden aan alle meer- en hoogbegaafde kinderen. Het is een doorgaande leerlijn voor groep 3 t/m 8, ontwikkeld door Jan Kuipers.

Levelwerk is een compleet pakket. Alle benodigde materialen zitten in de box, dat wil zeggen de (spel)materialen en de handleiding voor de leerkracht. Levelwerk is dusdanig opgesteld dat het zonder begeleiding is in te voeren. In de handleiding staat beschreven hoe Levelwerk gebruikt moet worden en hoe de begeleiding van de kinderen kan plaatsvinden.

In de handleiding staan ook de werkschema’s voor de kinderen. Het schooljaar is onderverdeeld in 5 blokken, elk blok steeds tussen de schoolvakanties in. Hiermee heb je een gestructureerd programma voor de (hoog)begaafde kinderen op school. Het schema stelt je ook in staat om te differentiëren op taal- en rekensterke kinderen.

Advies of implementatie?

Kinderen gaan veel plezier beleven aan Levelwerk als het op de juiste manier binnen de school wordt geïmplementeerd. In het hele land helpen wij scholen met dit traject. Onze hulp is altijd maatwerk, gericht op de situatie op school. We beantwoorden schoolspecifieke vragen en geven leerkrachten gerichte begeleidingsadviezen.

Bij talentontwikkeling staat naast de inhoud ook het leerproces van de kinderen centraal, zoals taakbesef, samenwerken, planning, doorzetten, reflectie en tegenslag. Veel hoogbegaafde kinderen hebben moeite met deze vaardigheden en lopen vast.

Neem gerust contact op

Een beetje hulp is natuurlijk altijd welkom. Wil je een advies of implementatie op maat? Ben je benieuwd in hoeverre wij je kunnen helpen met het implementeren van Levelwerk? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Advies in andere regio’s

Het kan ook handig zijn om een Levelwerk-trainer uit de buurt in te zetten. Hieronder zie je de lijst met onderwijsbureaus die je verder kunnen helpen. Zij hebben de Levelwerk boxen in bezit en kunnen alle Levelwerk gerelateerde vragen beantwoorden. Het doel is altijd om hoogbegaafde kinderen te leren om het beste uit zichzelf te halen. Neem gerust contact met hen op om de mogelijkheden te bespreken.

Regio Breda
Edux Onderwijsadvies, Heidi Visser: hvisser@edux.nl

Regio Utrecht
WijsSein, Sonja Morbé: info@wijssein.nl

Regio Noord-Holland
Schoolbegeleiding OBD Noordwest, Anna Lont-Zuidema: alont@obdnoordwest.nl

Regio Helmond-Limburg-Eindhoven
Schoolbegeleiding OCGH, Hanna Elbers: h.elbers@ocghadvies.nl

Regio Brabant en Limburg
Onderwijs Maak Je Samen, Martine Creemers: martine@onderwijsmaakjesamen.nl

Regio Zaanstreek-Waterland
Schoolbegeleiding Zaanstreek-Waterland (SBZW), Geesje Bosmans: g.bosmans@sbzw.nl

Regio Den Haag
HCO, Nicolette Ouwejan-Jacobs: n.ouwejan@hco.nl

Regio Overijssel
Manon Hulsbeek, adviseur differentiatie en begaafdheid, info@manonhulsbeek.nl

Regio Leiden en Zoetermeer
Onderwijsadvies, Cissy van Eede: vaneede@onderwijsadvies.nl

Regio Elst
Marant, Joost van Berkel: j.vanberkel@marant.nl

Geheel Nederland
Onderwijspraktijk CiCoCo, Cinda Kerstens: cinda@cicoco.nl

Heb je ook Levelspel op school?

Wij helpen je graag verder met alle vragen omtrent Levelspel. Levelspel bereidt kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong voor op het werken met Levelwerk. Het is een gestructureerd pakket met materialen, speciaal ontwikkeld voor kleuters die ‘meer’ kunnen en bestaat uit 2 boxen. Levelspel bestaat uit twee boxen, elk met 18 puzzel- en spelopdrachten (incl. antwoordenboeken). U ontvangt per box een ‘Levelspelmap’, waarin beschreven staat hoe u uw kinderen pedagogisch en didactisch verantwoord kunt begeleiden. Met de aanschaf van Levelspel legt u de basis om jonge kinderen op een verantwoorde manier uit te dagen. Levelspel bereidt kinderen voor op Levelwerk.

Levelspel in groep 3: Levelspel wordt aangeboden aan kinderen die kunnen werken met een aparte leerlijn voor hoogbegaafdheid, en nog onvoldoende taalniveau hebben om met Levelwerk te starten. In dit geval kan Levelspel in het eerste half jaar van groep 3 worden ingezet. De meeste spellen kennen een opbouw in moeilijkheidsgraad.

Training en advies op maat

De onderwijsadviseurs van Cedin bieden scholing en begeleiding aan leerkrachten en directies en leveren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen.

Gerelateerde berichten

Start met typen en druk op enter om te zoeken..