088 - 0200 300
mail@eduforce.nl

Jan Kuipers_LevelwerkJan Kuipers

Jan Kuipers is de bedenker van Levelwerk. Hij is gespecialiseerd senior onderwijsadviseur bij Cedin en traint schoolteams op het gebied van (hoog)begaafdheid. Hij is auteur van onder meer SiDi 3, De kracht in jezelf en Levelspel en heeft de opleiding ‘Specialist excellent talent en (hoog)begaafdheid’ en de cursus ‘Coördinator (hoog)begaafdheid’ ontwikkeld.

 

“Ik ben dagelijks in scholen te vinden en zie elke dag dat leerkrachten graag goed onderwijs willen geven aan kinderen. Voor excellente en (hoog)begaafde leerlingen wordt heel veel gekozen voor de werkwijze compacten en verrijken. In de praktijk zag ik dat het bieden van verrijking echter een lastige taak was, wat vooral bestond uit veel zoeken en vooral uit het uitvoeren van ad hoc activiteiten. Ik heb Levelwerk ontwikkeld met de gedachte: dit moet handiger kunnen.

Levelwerk bleek een schot in de roos. Het wordt op zeer veel scholen gebruikt en de reacties zijn lovend. Kinderen, ouders en leerkrachten zijn er blij mee. Levelwerk is daarmee een begrip geworden in Nederland en daar ben ik echt trots op.”

 

 

Ontwikkelingen

“In de eerste jaren was Levelwerk opgebouwd uit een beperkt aantal beschikbare middelen. De laatste jaren zijn veel gedateerde spullen vervangen door prachtige nieuwe materialen. Deze zijn speciaal geschreven voor deze intelligentie en (hoog)begaafde kinderen, onder andere op het gebied van kunst, cultuur en techniek.

 

Levelwerk is daarmee geen statische leerlijn, we blijven werken aan verdere ontwikkelingen. Op deze site kun je deze ontwikkelingen volgen.

 

Er klinken nog wel eens stemmen, die beweren dat leerkrachten door een zgn. activerende didactiek zelf verrijkende opdrachten moeten bedenken met behulp van reguliere methodes. Er zullen inderdaad leerkrachten zijn die dat kunnen, maar ik vind dat je dat niet structureel van leerkrachten mag vragen. Dagelijks lesgeven in een groep met grote verschillen tussen kinderen is al lastig en ingewikkeld genoeg. Dat vraagt veel energie, tijd en aandacht.

 

Goed lesgeven is een samenspel tussen visie, vakmanschap en goede materialen. Met Levelwerk heb je een uitstekend materialenaanbod voor excellente en (hoog)begaafde kinderen.”

 

© 2015 Levelwerk - Alle rechten voorbehouden